Solek Group a Carbon Free se dohodly na masívní investici do fotovoltaiky v Chile

30. 08. 2018

Solek Group uzavřela prostřednictvím své chilské dceřiné společnosti a dodavatele EPC, společnosti PV Power (dále jen "Solek Group"), rámcovou dohodu se společností CarbonFree Chile SpA ("CarbonFree"). Předmětem dohody je development a výstavba portfolia fotovoltaických elektráren v Chile až do celkového instalovaného výkonu 118 MW.

Portfolio se skládá z jednotlivých projektů o velikosti 3 až 9 MW v rámci programu Pequeños Medios de Generación Distribuida (malé výrobny obnovitelné energie), který je založen na menších zdrojích o velikosti do 9 MW. Všechny projekty jsou umístěny v okruhu do 250 km od Santiaga. Zahájení stavby prvních projektů je plánováno na čtvrté čtvrtletí letošního roku a většina portfolia by měla být postavena v roce 2019.

Rámcová dohoda definuje základní harmonogram a požadavky na výstabu portfolia, které má Solek Group vybudovat. Ta také dostane příležitost poskytovat služby provozu a údržby jednotlivých elektráren. Jako součást zefektivňování svých služeb Solek Group nedávno zapojila SunBrush® mobil na čištění solárních panelů. Ten prostřednictvím hydraulického kartáče namontovaného na traktoru John Deere umožňuje vyčištění až 3 MW elektrárny za den.

TZ_SolekGroup_CarbonFree

O společnosti CarbonFree
Společnost CarbonFree je tvořena zkušenými kanadskými investory, kteří vlastní více než 85 solárních projektů s celkovým instalovaným výkonem více než 400 MW ve třech zemích. Kromě portfolia od Solek Group má CarbonFree v Chile více než 30 MW projektů PMGD, které jsou buď v provozu, nebo ve fázi výstavby, a záměry dalších více než 100 MW.

Kontakty pro média:

Jitka Vošická, vosicka@solek-group.cz, www.solek-group.cz,